Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Финансова подкрепа за деца, претърпели пътни произшествия

21 декември 2011 13:16,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 822
Финансова подкрепа за деца, претърпели пътни произшествия

На 21.12.2011г. от 11ч. в Областна администрация Сливен се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. Под председателството на областния управител на област Сливен – г-н Кавръков, заседанието се откри с връчването на финансови средства на четири деца от Сливен и региона, което са пострадали при автомобилни катастрофи. Възрастта им е между 6 и 17 години.

Помощта идва от Националния дарителски фонд на БЧК, който дава своя принос за лечението на пострадали при пътни инциденти деца. Тази година в национален мащаб със средства са били подпомогнати 26 семейства на тежко пострадали – за това информира г-жа Моника Сярова – директор на секретариата на БЧК Сливен.

Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. от Българския Червен кръст, МВР – Пътна полиция, Професионалната българска футболна лига, Съюза на българските автомобилисти и Българския футболен съюз. През 2008 г. към него се присъединяват и Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Асоциация на производителите на автомобили и техните оторизирани представители в България, Асоциация на вносителите на автомобили, „Здравноосигурителен институт” АД и Българска асоциация на пострадали при катастрофи. Отскоро член на Фонда е и Фондация „Приказка за пътя”.

Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители, до момента фондът е подпомогнал 253 семейства от цялата страна за лечението на деца с различна степен на увреждания, вследствие на пътни злополуки.

Областният управител г-н Кавръков изрази надежди, че за тези и за всички останали деца следващата година ще бъде по-добра и ще премине безоблачно. Пожела на децата и на техните семейства всичко лошо да е вече зад гърба им и да отпразнуват в добро здраве предстоящите празнични дни.

Снимки

Финансова подкрепа за деца, претърпели пътни произшествия Финансова подкрепа за деца, претърпели пътни произшествия Финансова подкрепа за деца, претърпели пътни произшествия