Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 29 септември 2008г. ще стартира официално мобилна информационна кампания, която има за цел да консултира земеделските производители

11 септември 2008 17:06,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1041
121

На 29 септември 2008г. ще стартира официално мобилна информационна кампания, която има за цел да консултира земеделските производители по места в цялата страна, като ще ги подпомага в изготвянето на проекти по мерките на Програмата за развитие на селските райони.

Това заяви вчера зам.-министърът на земеделието и храните инж. Димитър Пейчев при откриването на информационния семинар по Програмата за развитие на селските район, който се проведе в залата на Областна администрация - Сливен.

Семинарът бе организиран от областния управител на Сливен Христина Чолакова със съдействието на Министерство на земеделието и храните. Поканени бяха представители на четирите общини, читалища и земеделски производители от региона. Пред тях зам.-министърът поясни, че кампанията ще се осъществява по места чрез информационни автобуси и докато тя тече, земеделските стопани ще могат да задават конкретни въпроси, свързани с тяхната дейност, към експерти от Министерство на земеделието и храните, ДФ „Земеделие" и Националната служба за съвети в земеделието и областните служби „Земеделие".

Всички общини на територията на Сливенска област ще могат да кандидатстват по мерки 321 „Основни услуги за икономиката и населението в селските райони" и 322 „Обновяване и развитие на селата", подчерта зам.-министър Пейчев. Досега по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери" за област Сливен има изготвени 87 проекта, беше съобщено по време на срещата. 50 са приетите проекти в Областната разплащателна агенция по мярка 121 „Модернизиране на земеделски стопанства", а до момента по Програмата за развитие на селските райони са стартирали 16 мерки, беше припомнено още на срещата.

Семинарът протече при изключителен интерес. Г-жа Чолакова приветства идеята за мобилна информационна кампания и призова участниците в срещата да бъдат по-активни в нея. Кметове на населени места изразиха желание такива информационни посещения да се организират и по малките населени места и областният управител се ангажира съвместно с експерти от Областна администрация и Областна служба за съвети в земеделието да организира такива.

Снимки

131