Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

700 водностопански системи и съоръжения на територията на област Сливен ще получат актове за публична държавна собственост

17 януари 2012 17:06,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1121
работна среща

Днес, 17.01.2012г. от 14 ч., областният управител на област Сливен, г-н Марин Кавръков, проведе оперативно съвещание относно изясняването и оформянето на собствеността на всички водни съоръжения по корекциите на реките, отводнителните полета, хидромелиоративната система „Средна Тунджа” и яз. Жребчево.

Съвещанието е провокирано от доклад на Сметна палата от 2011г., в който се констатира, че гореизброените съоръжения не са актувани като държавна собственост и не се водят в активите на Министерството на земеделието и на общините.

 

В тази връзка със Заповед № РД-56-87/14.11.2011 г. Министъра на земеделието и храните разпореди на изпълнителния директор на „Напоителни системи” ЕАД да предприеме незабавни действия по съставяне на актове за публична държавна собственост за водностопанските системи и съоръжения – публична държавна собственост по чл.13, ал., т.1 и т.3 от Закон за водите.

С цел оказване на съдействие по предварителната подготовка за актуване на обектите – осигуряване на необходимата документация, областният управител на област Сливен организира и бе домакин на работна среща на 17.01.2012 г. На заседанието присъстваха представители на кметовете на четирите общини на област Сливен, директорът на Областна дирекция „Земеделие” – г-н Тодор Братанов, г-н Никола Терзиев – Служба по Геодезия, картография и кадастър – Сливен и „Напоителни системи” ЕАД, клон „Средна Тунджа”.

Бяха обсъдени взаимодействията между различните общински и държавни структури, конкретните ангажименти на всички, ангажирани в процедурата по издаването на актове за публична държавна собственост и сроковете, в които трябва да се извършат необходимите действия.

Областният управител г-н Кавръков постави срок – до края на м. април 2012г. да бъдат приключени всички процедури по актуването на 700 обекта публична държавна собственост по смисъла на чл.13, ал., т.1 и т.3 от Закон за водите.

Снимки

работна срещаработна среща