Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Очаква се усложнена пътна обстановка на 25 и 26 януари 2012. Областният управител свиква извънредна работна среща

24 януари 2012 13:16,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1788
бедствие

Днес, 24.01.2011г.от Министерството на вътрешните работи – Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” до областния управител на област Сливен пристигна предупреждение относно прогнозата за времето на 25.01.2012г. и 26.01.2012г..:

 

„В ГД „ПБЗН” се получи информация от БАН-НИМХ за очакване на усложнена метеорологична обстановка за периода 25 и 26 януари. Очакват се значителни валежи.

В сряда в Западна България и планинските райони ще вали сняг, в Източна – дъжд. В Източна България ще се появи и усили вятърът от североизток, с който ще нахлува студен въздух.

През нощта срещу четвъртък в Североизточна България, а в четвъртък – и по Черноморието и в югоизточните райони дъждът ще премине в сняг.

В Централна и Източна България снегът ще е мокър и тежък. В комбинацията с умерен и силен североизточен вятър, в Североизточна България и по проходите ще се образуват навявания. По Черноморието ще се създаде щормова обстановка, затрудняваща корабоплаването.

В четвъртък след обяд в западните райони валежите ще отслабнат, а в петък почти навсякъде ще спрат. В Източна България ще Остане много ветровито. „

 

Прогнозата за метеорологичната обстановка е много близка до тази от 17 и 18 октомври 2011г., когато мокрият сняг предизвика бедствена ситуация за населените места в планинските и предпланинските райони. Тогава бяха затворени старопланинските проходи, много селища останаха без ток и вода, имаше и ситуации, в които животът на много граждани бе поставен в опасност.

 

В тази връзка от Областна администрация Сливен се предприеха мерки за повишаване готовността за действие при обилни снеговалежи и наводнения. Областният управител г-н Марин Кавръков свика на работно съвещание ръководните кадри на Областно пътно управление Сливен, фирмата-изпълнител по поддръжка на пътищата в района, Пожарна безопасност и защита на населението, Център за спешна медицинска помощ, БЧК – Сливен, Пътна полиция – Сливен.

Специално внимание ще се отдели на готовността на техниката.

Работната среща е насрочена за 15ч. на 24.01.2012г.

 

Г-н Кавръков отправя призив към гражданите да предприемат пътуване само в случай на крайна необходимост!