» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Председателят на Общински съвет Сливен се срещна с Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий

10 January 2012 10:41, Obshtinski savet - Sliven
Emission of: Municipal Council-Sliven 12 years ago, number of readings: 781
Председателят на Общински съвет Сливен се срещна с Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий

Председателят на Общински съвет Сливен посети днес Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий, за да изрази още в началото на мандата си своята почит и уважение към него като духовен глава на Сливенска епархия и да поднесе личните си благопожелания и поздравления на Общински съвет Сливен за 2012 година както на него, така и на всички миряни.

 

Негово Високопреосвещенство прие с благодарност цветята от Общинския съвет. Изрази възхитата си от красивите живи цветя в студения зимен ден и ги прие като послание за една съвместна и плодотворна работа в служба на хората.

 

Разговорът между Соня Келеведжиева и Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий засегна много актуално-значими проблеми: за катаклизмите в съвременното общество, нуждата от милосърдие и състрадание като водещи житейски принципи; засегнат беше въпроса за необходимостта от мъдро управление на Сливен за добруването на града. Обсъден беше въпросът за решението на Общинския съвет за отпускане средства на 14 църкви в Сливенска митрополия и неговото изпълнение. Коментирани бяха проблеми на българските православни храмове в Сливенската митрополия; дарителска кампания на НВП, ориентирана към сливенските училища.

 

Извън протокола Соня Келеведжиева и Негово Високопреосвещенство говориха за съвременната българска литература и творците на Сливен. В разговора многократно Сливенският митрополит се позоваваше на Свети Йоан Златоуст и мъдрото му Слово за добротата, справедливостта, вярата, началството, незлобливостта, истинността и силата на духа.

 

Негово Високопреосвещенство благослови работата на председателя за доброто на Сливен и пожела успешен мандат.