Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Председателят на Общински съвет Сливен се срещна с Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий

10 януари 2012 10:41, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 12 години, брой четения: 782
Председателят на Общински съвет Сливен се срещна с Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий

Председателят на Общински съвет Сливен посети днес Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий, за да изрази още в началото на мандата си своята почит и уважение към него като духовен глава на Сливенска епархия и да поднесе личните си благопожелания и поздравления на Общински съвет Сливен за 2012 година както на него, така и на всички миряни.

 

Негово Високопреосвещенство прие с благодарност цветята от Общинския съвет. Изрази възхитата си от красивите живи цветя в студения зимен ден и ги прие като послание за една съвместна и плодотворна работа в служба на хората.

 

Разговорът между Соня Келеведжиева и Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий засегна много актуално-значими проблеми: за катаклизмите в съвременното общество, нуждата от милосърдие и състрадание като водещи житейски принципи; засегнат беше въпроса за необходимостта от мъдро управление на Сливен за добруването на града. Обсъден беше въпросът за решението на Общинския съвет за отпускане средства на 14 църкви в Сливенска митрополия и неговото изпълнение. Коментирани бяха проблеми на българските православни храмове в Сливенската митрополия; дарителска кампания на НВП, ориентирана към сливенските училища.

 

Извън протокола Соня Келеведжиева и Негово Високопреосвещенство говориха за съвременната българска литература и творците на Сливен. В разговора многократно Сливенският митрополит се позоваваше на Свети Йоан Златоуст и мъдрото му Слово за добротата, справедливостта, вярата, началството, незлобливостта, истинността и силата на духа.

 

Негово Високопреосвещенство благослови работата на председателя за доброто на Сливен и пожела успешен мандат.