» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител: За действията на пътнопочистващата фирма и държавните структури по време на кризисната ситуация на 25 и 26.01.2012г.

27 January 2012 18:36,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 1226
г-н Кавръков

„Днес сутринта, около 6:00 ч., студеният фронт от североизток напусна територията на Сливенска област. Той причини обилни снеговалежи и снегонавявания, прекъсване на електрозахранването в района на кв. Речица, в резултат на което известно време гр. Сливен остана без вода.

И днес всички съседни области на Сливенска все още са с код "оранжев". Нека това не създава илюзия у гражданите, че природата е била по-благосклонна към Област Сливен. Ако в момента сме с жълт код, това се дължи на усилената работа и доброто взаимодействие между екипите, които се грижат за почистването на пътната мрежа и организирането на трафика.

Не се допусна и затварянето на пътни артерии в нашия сектор, както по направление изток-запад, така и по направление север-юг – традиционно тежките при зимни условия старопланински проходи.

Работната среща на кризисния щаб, на 24-ти този месец, постигна своя резултат. Всички институции изпълниха обещанията, които дадоха пред мен. Използвам случая да благодаря на всички работници и служители, които дадоха всичко от себе си при изключително тежките условия на територията на Област Сливен последните два дни. Нещо повече – те намериха сили окажат помощ и на своите колеги от Старозагорска и Ямболска област за справяне с тежката ситуация.”

Марин Кавръков

Областен управител на област Сливен