Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Порведе се първото за 2012г. заседание на Постоянната комисия по заетост

30 януари 2012 17:33,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1049
заседание

Днес, 30 януари 2012 г. от 11:00 часа в сградата на Областна администрация Сливен се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост /ПКЗ/ към Областния съвет за развитие, председателствано от г-н Марин Кавръков – областен управител на област Сливен.

На заседанието присъстваха още г-н Пейчо Пейчев – заместник областен управител и заместник председател на Постоянната комисия по заетост и членове на комисията, както и г-жа Бисерка Василева – началник на РИО – Сливен.

Г-н Кавръков откри заседанието, установи наличието на кворум, съобразно броя на присъстващите и обяви дневния ред:

1. Обсъждане и съгласуване на предложението за държавен план – прием за учебната 2012/2013 година по професии и специалности в професионални гимназии, професионални училища и в паралелки за придобиване на професионална квалификация в общообразователни и специални училища на територията на област Сливен.

2. Приемане на План за работата на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен за 2012 г.

3. Разни.

 

Г-жа Паскалева от РИО Сливен представи мрежата на професионално образование на територията на област Сливен, кратък анализ на реализирания прием през учебната 2011/2012 година и предложението за държавен план-прием през учебната 2012/2013 година.

Г-жа Паскалева акцентира, че е предложен прием по професия „Агроеколог”, специалност „Агроекология” в Професионална гимназия по селско стопанство – гр. Нова Загора, която е нова, както за областта, така и в национален мащаб, тъй като е вписана в Списъка на професиите през декември 2010 г.

Г-н Кавръков насочи вниманието на присъстващите към подобряване възможностите за привличане на ученици от други области в училищата от област Сливен, като предложи да се направи анализ на реалното състояние - броя на учениците от други области, учащи в наши училища и какво би могло да се направи за привличане на повече ученици. Той счита, че ежегодното предложение за изучаване на нови специалности е положително за училищата в областта и трябва да се мисли в насока предлагане на добри учебни условия, програми и материална база с оглед привличане на ученици и от други области на страната. В тази връзка, г-н Кавръков предложи да се помисли как да се подобри материалната база на общежитието към Сливенска професионална гимназия по строителство и геодезия, което би могло да се използва от ученици от други градове, учащи в различни училища в Сливен.

По т. 3 от дневния ред г-н Кавръков дискутира с присъстващите лошото състояние на някои училища в община Котел и възможности за разрешаване на проблема, като според него отношение трябва да вземе и Общински съвет Котел.

Г-н Кавръков благодари на присъстващите и закри заседанието.

Снимки

заседание