Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседание на Областния съвет за развитие на Област Сливен

31 януари 2012 14:11,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1090
г-н Кавръков и г-н Пейчев

Днес, 31.01.2012 г. от 11.00 ч. в конферентната зала на Областна администрация Сливен, се проведе заседание на Областния съвет за развитие /ОСР/ на област Сливен под председателството на областния управител г-н Марин Кавръков. На заседанието присъства и г-н Пейчо Пейчев – заместник областен управител на област Сливен.

Дневният ред включваше следните точки:

1. Приемане на Актуализиран документ за изпълнение на Областна стратегия за развитие /АДИ на ОСР/ на област Сливен 2005-2013 за остатъка от периода на нейното действие;

2. Обсъждане координацията на инициативата „Да изчистим България за един ден“;

3. Обсъждане на предложения за дейността на Областния съвет за развитие на област Сливен и приемане на годишен план за работата му през 2012 г.

4. Разни.

По точка 1 от дневния ред г-н Кавръков разясни реда за приемане на АДИ на ОСР и даде думата на г-жа Качарова – началник отдел „Регионално развитие“, да представи основните моменти в документа. След презентацията г-н Кавръков подчерта, че актуализираният документ разглежда комплексно проблемите и възможностите пред областта, като в нея са заложени прагматични цели и измерими резултати. Тя трябва да служи за основа на разработването на плановете за развитие на общините. След направените коментари, членовете на съвета приеха единодушно АДИ на ОСР на област Сливен. Документът е публикуван на интернет страницата на Областна администрация Сливен: http://www.sliven.government.bg/.

По точка 2 от дневния ред беше представена инициативата „Да изчистим България за един ден“. Беше дискутирана необходимостта от подобни мероприятия и очакванията за полезен резултат от тях.

По точка 3 от дневния ред бяха обсъдени предложения, които да залегнат в Годишния план за работа на ОСР. Сред тях са представяне на годишните доклади за изпълнение на общинските планове за развитие, годишния доклад за изпълнение на Областната стратегия за развитие, добри практики при планирането и управление на проекти в област Сливен и региона, какви задължения произтичат за областта, общините и съвета след приемането на Националния план за развитие и др. Годишният план за дейността на ОСР беше единодушно приет.

По точка 4 беше повдигнат въпросът за възможностите и пречките пред развитието на жп транспорта в област Сливен, който ще бъде приоритет през следващия програмен период. Освен това г-н Кавръков очерта своите виждания за приоритетни направления при разработването на плановите документи на общините.

Поради изчерпване на дневния ред, областният управител закри заседанието като съобщи, че след приемането на Националния план за развитие, ще информира членовете на ОСР за отговорностите пред тях.

Снимки

заседание ОСР