Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първа по рода си изложба на гоблени, плетива и приложна бродерия...

21 март 2008 13:07,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 1017
111

Първа по рода си изложба на гоблени, плетива и приложна бродерия „Магия с игла и конец”, изработени изцяло от служителки в Областна администрация – Сливен, се откри днес – 21 март, от 11.00 часа в заседателната зала на Областната администрация.

Инициативата е посветена на женския месец март и Първа пролет. На откриването присъстваха служители на администрацията, представители на медиите, почитатели на гобленарското изкуство и участнички в най-големия български форум за гоблени.

Пресаташето на Областна администрация - Сливен Мариана Жекова разказа как е възникнала идеята за организирането на изложбата и каква е нейната цел."Искаме да покажем, че съвременната българска жена, въпреки голямата си семейна и служебна ангажираност, е останала вярна на любовта към красотата и продължава да я създава. Изложбата няма конкурсен характер. Тя просто цели да изкара от тесните рамки на дома едно скрито, изцяло домашно занимание, за да намери то своето признание и да внесе искрица светлина и нежност в сивото ни ежедневие", споделиха организаторите. Изложбата беше открита от областния управител г-жа Христина Чолакова, която връчи на деветте участнички грамота и символични подаръци.

В изложбата са показани 100 експоната с разнообразна тематика, сложност и техника на изпълнение. Богато е и стиловото разнообразие - изложбата включва както класически вилерови гоблени, така и немалко достойни образци на съвременната линия в гобленарството, всички изработени с много търпение и любов в продължение на години.

Снимки

222333