Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Иракска делегация гостува в Сливен

07 февруари 2012 16:31,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 12 години, брой четения: 1042
Иракска делегация гостува в Сливен

Днес, 07.02.2012 год., от 11 часа в зала 105 на община Сливен се проведе работна среща на Общински съвет Сливен с делегация от гр. Кут, Република Ирак.

Домакин на срещата бе г-жа Соня Келеведжиева – председател на Общинския съвет Сливен. Участие от наша страна взеха г-н Румен Андонов и г-н Иван Манчев – заместник кметове на община Сливен, г-н Димитър Сяров, г-н Иван Иванов, г-н Радостин Русев – зам. председатели на ОбС – Сливен и общинските съветници: доц. Андреев, д-р Ганка Василева, д-р Димитър Павлов, Мартин Славов, д-р Радко Кесов.

Ръководител на делегацията на Областния съвет на гр. Кут, Република Ирак, бе Хаджи Махмуд Талал – председател на Областния съвет. Гости на Сливен бяха и Мохамед Ридха – секретар, общинските съветници: Обаид, Мохамед, Абдулхамед, Язир, Жабер, Сархан, д-р Али и др.

Г-жа Келеведжиева приветства гостите от град Кут, разказа за Сливен, историята и традициите му, за природните забележителности на града под Сините камъни. Представи на гостите присъстващите на срещата представители на Общински съвет Сливен и община Сливен.

Г-н Талал благодари за топлото приветствие и представи придружаващите го дами и господа. Разказа за област Кут и институциите, които представляват. В изложението си постави акцент на сферите, в които би могло да се осъществява сътрудничеството между двата града.

Присъстващите се обединиха около решението между община Сливен и област Кут да се постави начало на партньорство и побратимяване в областта на инвестициите, строителството, здравеопазването и културата.

Достигнаха до извода, че следващата среща трябва да бъде на експертно равнище, за да се набележат конкретни стъпки, които трябва да се следват за осъществяване партньорството между двата града.

Снимки

Иракска делегация гостува в СливенИракска делегация гостува в СливенИракска делегация гостува в СливенИракска делегация гостува в СливенИракска делегация гостува в СливенИракска делегация гостува в СливенИракска делегация гостува в Сливен