Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Държавните служители ще декларират имуществото си при встъпване в длъжност

09 февруари 2012 11:55, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 1712
---

При встъпването си в длъжност държавните служители ще бъдат длъжни да декларират своето имотно състояние пред органа по назначаването, предвиждат приетите от парламента на второ четене промени в Закона за администрацията. До 30 април чиновниците трябва да обявяват пред органа по назначаването имуществото си, както и получените през предходната календарна година възнаграждения, свързани с полагане на труд извън служебното правоотношение и основанията за тяхното получаване. Министерският съвет може да създава съвети като постоянно действащи консултативни органи на правителството, осигуряващи координация в сферата на изпълнителната власт, както и сътрудничество с други държавни органи, органи на местното самоуправление и с неправителствени организации при определянето и провеждането на държавната политика според гласуваните текстове. Съветите се ръководят от премиера или от друг член на правителството и включват еднолични органи на изпълнителната власт или техни заместници, както и членове на колегиални органи на изпълнителната власт. В съветите ще могат да влизат и представители на местното самоуправление, както и на неправителствени организации. Те ще бъдат ръководени от председател. Общото ръководство на администрацията на Министерския съвет се осъществява от министър-председателя.

 

Решението за промяна на предназначението на земеделската земя да не губи правно действие, когато се изграждат обекти за държавни и общински нужди, за които се провеждат отчуждителни процедури, както и за решенията за промяна в предназначението, влезли в сила преди 24 май 2011 г. Това приеха на първо четене народните представители с промените в Закона за опазване на земеделските земи.

В сега действащия закон решението за промяна на предназначението на земеделската земя губи правно действие, ако в тримесечен срок не е заплатена такса или в тригодишен срок от влизането в сила на решението за промяна на предназначението не е поискано издаването на разрешение за строеж на обекта, или в 6-годишен срок от влизането в сила на решението за промяна на предназначението изграждането на обекта не е започнало.