Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първият етап на националната кампания „Да изчистим България за един ден!” приключи в Област Сливен

16 февруари 2012 17:30,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 992
снимка

На 16.02.2012г. Областна администрация Сливен бе домакин на работна среща по кампанията „Да изчистим България за един ден!”.

В 11 ч. областният управител Марин Кавръков откри мероприятието с приветствие към всички, които приемат присърце зелената инициатива и са отделили от времето си, за да се включат с каквото могат в екологичната акция. Заместник-кметове и представители на екоотделите от четирите общини на областта изслушаха презентацията, изработена от екипа на БиТиВи, след което дискутираха готовността на структурите си и на други учреждения в областта, имащи капацитета да помогнат при същинското почистване на 12-ти май тази година.

На срещата присъстваха и ученици и учители образователни институции в областта, както и представители на туристически дружества, зелени патрули, неправителствени организации и граждани.

Оказа се, че над 12 000 са нерегламентираните сметища, които са били отбелязани на картата през изминалите месеци. Много хора, организации и фирми на територията на цялата страна са изразили готовността си да се включат в самото почистване през май – това показва, че можем да очакваме един наистина добър резултат.

Координаторът на националния проект – г-жа Мария Лазарова, изрази радостта си, че и в област Сливен кампанията се следи с голям интерес и има много последователи.

Областна администрация Сливен от своя страна ще продължава да съдейства на БиТиВи в следващите предвидени мероприятия по кампанията и ще подпомага координацията на действията на общините в региона в ролята им на пряко ангажирани структури.

Снимки

Да изчистим България!