Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Вчера – 6 октомври, в българското посолство в Мадрид се състоя символичен акт на дарение на автобус, предназначен за ...

07 октомври 2008 17:26,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1047

Вчера – 6 октомври, в българското посолство в Мадрид се състоя символичен акт на дарение на автобус, предназначен за Дома за деца с увреждания „Св. Стилиян Детепазител” в Сливен.

Това съобщават от Дирекция „Информация, връзки с обществеността и европейска комуникация" на Министерството на външните работи.

Автобусът е предоставен от общинската фирма за транспорт на испанската столица EMT. Автобусът “Мерцедес 405" разполага със специално приспособена рампа за ползване от хора с увреждания.

Българският посланик Иван Христов и Хавиер Конде, директор на фирмата дарител, подписаха протокола за дарението. В благодарственото си слово посланик Христов оцени високо благородния и хуманен жест на испанската страна. Той отбеляза, че най-големи заслуги за успеха на инициативата имат Българо-испанският център в Мадрид и Бойка де Ванегас, развила активна кампания в полза на децата от Сливен чрез издаваното от нея списание “Български стил".

Церемонията бе съпроводена от българска народна музика, изпълнена на живо от група “Родопис".