Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Работна среща на Басейнова дирекция – Пловдив

22 февруари 2012 13:53,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1085
БД Пловдив

В 10ч. на 22.02.2012г. в заседателната зала на Областна администрация Сливен, започна първата част от работната среща на Басейнова дирекция – Пловдив с представителите на всички общини в речния басейн на река Тунджа, областните администрации, областните управления за пожарна безопасност и защита на населението, предприятие „Язовири и каскади” и др.

Г-н Марин Кавръков – областен управител на област Сливен, откри заседанието с приветствие към присъстващите. Той сподели очакванията си при мероприятието да се създадат добри контакти между всички представители на администрациите на областно и общинско ниво – според него от това зависи адекватността на реакциите при различни бедствени ситуации. Доброто сътрудничество между звената е ключово при необходимостта от бързо реагиране. Ето защо тези срещи са особено полезни за заздравяването и обновяването на полезните контакти, каза още г-н Кавръков.

Г-н Васил Узунов – главен експерт в Басейнова дирекция – Пловдив, също отправи приветствие към участниците и изрази удовлетворението си от това, че срещата е предизвикала толкова голям интерес.

Проектът на Предварителна оценка на риска от наводнения за Източнобеломорски район е публикуван на интернет страницата на Басейнова дирекция – Пловдив, секция „Управление на риска от наводнение” на 01.02.2012 г.

За финалния вариант на Предварителна оценка на риска от наводнения, ще се вземат предвид резултатите от срещите, както и постъпилите в Басейнова дирекция – Пловдив писмени становища.

В Сливен се провежда едно от четирите срещи, които са предвидени от Басейнова дирекция Пловдив по основните речни басейни.

Консултациите по Проекта на Предварителната оценка на риска от наводнения с присъстващите заинтересовани представители ще продължат до късния следобед.

Снимки

БД - Пловдив - срещаг-н Кавръков и г-н Узунов