Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В ход е процедурата по избор на изпълнител за изработване на специализирана кадастрална карта и регистри ...

13 октомври 2008 15:10,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 980
111

В ход е процедурата по избор на изпълнител за изработване на специализирана кадастрална карта и регистри за устройствено планиране на Карандила и Даулите.

Това съобщи на днешния брифинг областният управител Христина Чолакова. Липсата на устройствени планове на двете местностите години наред пречи за развитието на тези привлекателни територии от природен парк „Сини камъни". Нуждата от изграждане на съвременна туристическа инфраструктура и предоставянето на разнообразни и качествени услуги определят необходимостта от изработването на подробен устройствен план /ПУП/ за тях.

Отчитайки обстоятелството, че устройственото планиране е базата за комплексно развитие на всяка една територия, Областна администрация - Сливен положи немалко усилия за осигуряване на финансиране за разработването на подробни устройствени планове /ПУП/ за тези местности. На работна среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството бяха уточнени параметрите на бъдещото устройствено планиране и начинът, по който ще се финансира. Специалисти от Община Сливен изготвиха заданието за проектиране. След разговор с Цветен Боев, изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, обектът бе включен в програмата за проектиране, финансирана от агенцията. В крайна сметка вече е в ход процедурата по избор на изпълнител за изработване на Специализирана кадастрална карта и регистри за устройствено планиране за двете местности. Изборът ще стане чрез открит конкурс, като обявата вече е обнародвана в ДВ.