Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

С решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при Министерски съвет ...

13 октомври 2008 15:12,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 995
111

С решение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при Министерски съвет, на областния управител на област Сливен бяха предоставени средства за превантивни дейности по поддържане проводимостта на речните легла на територията на областта.

От общинските администрации бяха предложени 10 участъка от реки на територията на областта, като необходимостта от почистването им и необходимите видове работи бяха установени от специализирана комисия, назначена от областния управител.

Определените за почистване участъци извън чертите на населените места бяха разпределени в три обособени позиции - участъци в община Сливен, участъци в община Твърдица и участъци в община Котел. След процедурата за избор на изпълнител беше сключен договор с фирма „Равена лес" ООД за почистване на речните участъци в община Твърдица. Контрол върху почистването речните участъци в тази община осъществи назначена със заповед на областния управител специализирана комисия.

За почистване на речните участъци а общините Котел и Сливен обаче документите на кандидатите не бяха изрядни и не се стигна до договор при първата процедура. В рамките на останалите целеви средства за тях бе проведена нова процедура. Постъпиха две оферти, които бяха отворени и разгледани от комисията на 7 октомври. И по двете позиции - участъци в община Сливен и участъци в община Котел, отново на първо място се класира „Равена лес" ООД. В момента текат законово регламентираните срокове за обжалване, след което ще бъде сключен договор за възлагане на малката обществена поръчка на спечелилия кандидат.

Условие при почистването на речните корита е отсичането на пречещи на нормалната проводимост дървета да се извършват след маркирането им от представител на съответното Държавно горско стопанство.

Снимки

222