Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министърът на здравеопазването ще открие новата сграда на отделението за туберкулозно болни към МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен

27 февруари 2012 14:33, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 1820
д-р Стефан Константинов

Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов ще открие новопостроената сграда на отделението за лечение на болните от туберкулоза към МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен. Дейностите по изграждането на обекта стартираха през март миналата година.

Сградата е построена на площ от 500 квадратни метра, непосредствено до инфекциозно отделение. За изграждането бяха необходими около 500 000 лева, които осигури Министерството на здравеопазването. По време на посещението си в Сливен в началото на март 2011 г. министър Константинов пое ангажимент за осигуряване на средствата.

Припомням, че след закриването на Болницата за лечение на белодробни болести в Сливен заради лоши материални условия, дейностите й бяха прехвърлени към структурата на МБАЛ „Д-р Иван Селимински". На областната болница бяха предоставени всички консумативи, медикаменти и препарати на белодробната болница. В МБАЛ „Д-р Иван Селимински” бе създадено отделение по пневмология и фтизиатрия с 48 легла. 33 от тях са в болницата – за лечение на други белодробни заболявания, а останалите 15 – за лечение на болните от туберкулоза. До построяването на новото отделение пациентите с туберкулоза бяха настанявани в ремонтирани помещения на старата тубболница. Официалното откриване на новата сграда ще бъде на 28 февруари от 11,00 ч.