Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Джеймс Уорлик и Марин Кавръков откриха реновираната здравна служба в Кермен

07 март 2012 16:00,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1035
Посрещане на посланика Уорлик

На 07.03.2012г. в гр. Кермен се откри обновената здравна служба на града.

Официални гости на събитието бяха американският посланик за България – Джеймс Уорлик и областният управител на Сливенския регион – Марин Кавръков. Добрите взаимоотношения между държавната власт на САЩ и България за пореден път си проличават на практика – бяха единодушни Уорлик и Кавръков. Не за първи път имаме щастието да откриваме модернизирани обекти на територията на област Сливен, резултат от тези пълноценни българо-американски отношения, каза г-н Кавръков.

 

Кметът на община Сливен – Кольо Милев, общински съветници и председателят на Съвета – г-жа Соня Келеведжиева, също бяха официални гости на откриването на здравното заведение.

 

Иван Вълчански – кмет на гр. Кермен, представи дейностите по реновирането на здравната служба – освен ремонт на покрива и мазето на сградата, изцяло обновена е и отоплителната система. Изградена е рампа за достъп на инвалиди. Единадесет са отремонтираните помещения, като някои от тях са предназначени за общопрактикуващият лекар и двамата зъболекари, които в момента обслужват Кермен и околните села. Очаква се след подобряването на условията в сградата да започнат да практикуват и специалисти, които да посещават регулярно населеното място.

Финансирането е в размер на 103 000 долара и е по проект към Програмата за хуманитарна помощ на Министерството на отбраната на САЩ.

До няколко месеца се очаква откриването на още няколко обекта на територията на сливенска област, обновени с финансовата подкрепа на Американското правителство.

Снимки

zdrawen centyrрязане на лентатаДа върви по вода!