Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Десислава Танева присъства на откриването на Световното по хокей за юноши

13 март 2012 10:15, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 1780
---

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева бе официален гост на откриването на Световното първенство до 18 години в дивизия III, група "А" в Зимния дворец в София. На церемонията присъстваха още заместник-министърът на физическото възпитание и спорта доц. Лазар Каменов, членът на управата на световната федерация по хокей на лед (IIHF) Ернест Алианчич и президентът на централата в България Красимир Кръстев. Ернест Алианчич пожела успех на състезателите и изказа задоволство от условията в Зимния дворец и организацията на мероприятието.

„Домакини сме на поредно световно първенство и искам да благодаря на международната федерация за доверието", заяви Красимир Кръстев. Преди официалното откриване се изиграха първите два мача от надпреварата. Мексико загуби от Белгия с 2:5. Вечерта бе първия мач на българите, които загубиха от Нова Зеландия с 5:2.

Красимир Кръстев заяви, че мачът е бил равностоен, но все пак Нова Зеландия е фаворит в групата. „До последните минути резултатът бе 2:2 и загубата донякъде бе въпрос на шанс. Все пак това е едно състезание и загубата не е фатална. В момента подготвяме млади хокеисти, които до 1-2 години ще се състезават за първите места във връзка с участието ни в по-горна дивизия. Световното първенство ни помага за пропагандирането на хокейната игра, за да заеме тя полагащото й се място. Целта ни е да популяризираме спорта както с малки състезания, така и с прояви от международен характер”, каза Кръстев. Той информира, че част от програмата за развитието на хокея в България са и проведените разговори с кметовете на Бургас, Сливен и Стара Загора за построяване на нови пързалки в тези градове.

България е домакин на Световното първенство за юноши до 18 март. От 2-ри до 9-ти април пък у нас ще се проведе и световното първенство за мъже, дивизия II, група "В".

 

 

снимка: gong.bg