Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Подкрепа за малките и средни предприятия в областта

15 март 2012 13:11,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1053
снимка

Областният управител г-н Марин Кавръков откри провелата се на 14 март в конферентната зала на Областна администрация Сливен информационна среща по проект “Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”. Срещата бе организирана от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, която е институционален бенефициент по проекта.

Експерти от Изпълнителната агенция представиха стартиралия Национален експортен портал - www.export.government.bg. Той дава възможност на българските фирмите да получат необходимата им маркетингова информация и да осъществят връзка с потенциални партньори. Регистрацията в сайта е безплатна. Интересни са и други дейности по проекта, чрез които бизнесът получава безвъзмездна помощ за излизане на международния пазар – организиране на търговски мисии, бизнес форуми и др., както и участие в международни панаири и специализирани изложения. В рамките на проекта е предвидено организиране на обучителни семинари за повишаване капацитета и експортната ориентация на бизнеса в България.

Фирмите могат да се възползват от проекта, който ще приключи през април 2013 г., като следят актуалната информация на Националния експортен портал и на сайта на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия www.sme.government.bg.

Снимки

снимкаснимка