Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Национална художествена галерия гостува със златния си фонд в Сливен

23 март 2012 18:08,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1127
Откриване на изложба

„Майстори на българската живопис” - изложба от златния фонд на Националната художествена галерия бе открита в Сливен на 22.03.2012 г. в зала „Сирак Скитник” и ще остане до 22 април. Изложбата беше открита от Слава Иванова – директор на НХГ и Даниела Ненчева – директор на галерия "Димитър Добрович" в Сливен.

Областният управител Марин Кавръков приветства организаторите на изложбата и покани гостите от столицата за бъдещи съвместни инициативи. Изложбата се състои от 77 картини и е насочена към широката публика извън столицата. Тя е богата колекция от картини на художници, образци в живописта от края на 19-ти до средата на 20 век - сред тях се отличават имената на Иван Ангелов, Иван Милев, Ненко Балкански, Иван Ненов.

Изложените творби представляват един съкратен вариант на постоянната експозиция на Националната художествена галерия. В момента сградата, където се помещават залите на НХГ, а именно бившия царски дворец е в ремонт и това е подтикнало ръководството на галерията да предприеме тази пътуваща инициатива, за да имат възможност повече хора от цялата страна да се докоснат до класиците на българското художествено изкуство. Това е една чудесна възможност за сливенската публика да се срещне отблизо с познатите й репродукции.

Снимки

Откриване на изложбаОткриване на изложбаОткриване на изложба