Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се първото заседание на комисията назначена по Закона за водите

26 март 2012 17:53,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 843
Заседание на комисията

Днес, 26.03.2012 г. в 11 часа в заседателната зала на Областна администрация се проведе първото заседание на специализираната междуведомствена комисия по чл. 140 ал. 5 от Закона за водите, назначена със заповед на Областния управител. Председател на комисията е зам.областния управител г-н Христо Карабекиров.

Задачите на комисията произтичат от разпоредбата на чл. 140 ал. 5 от Закона за водите, като основната цел на работата на комисията е да изготви програма за планово почистване на речни участъци в Област Сливен извън урбанизираните територии, чиято проводимост е нарушена и има опасност от наводняване на населени места и публична инфраструктура. С оглед улесняване работата на комисията, по изискване на Областна администрация кметовете на общини изготвиха списъци на участъци от реки извън населените места, които застрашават населени места и инфраструктура.

През тази година предстоящата пролетна проверка на комисията засяга по-голям териториален обхват. В продължение на седмица се правят огледи на предварително определени речни участъци, отговарящи на поставените критерии. Членовете на комисията на място установяват, както и количеството на дърветата за премахване и добитата дървесина.

Комисията е междуведомствена по своя характер и всеки от членовете й прави предложения в рамките на компетенциите на институцията, която представлява, за да се създадат предпоставки за отстраняване на проблемите, свързани с речните корита.

Снимки

Заседание на комисията