Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областен семинар ще се проведе утре – 22 октомври, от 10.00 до 15.00 часа в залата на...

21 октомври 2008 16:40,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1005

Областен семинар ще се проведе утре – 22 октомври, от 10.00 до 15.00 часа в залата на Областна администрация – Сливен по инициатива на Министерството на земеделието и храните.

Лекторите са представители на Дирекция “Развитие на селските райони" и Разплащателна агенция.

Семинарът е в рамките на мобилната информационна кампания на министерството „Пътуващи екипи за съвети в земеделието – от врата до врата", която има за цел да консултира земеделските производители по места в цялата страна, като ги подпомага в изготвянето на проекти по мерките на Програмата за развитие на селските райони.

Паралелно с областния семинар утре в гр. Шивачево ще се проведе и последният за област Сливен информационен ден. Между 11.00 ч. и 20.00 часа в залата на кметството в Шивачево експерти от общинската и областна служба по земеделие и Областна разплащателна агенция ще дават съвети и ще консултират земеделските стопани по въпроси, свързани със стартиралите мерки от програмата.

Кръгът на бенефициентите по Програмата за развитие на селските райони е много широк, като се започне от дребните полупазарни стопанства, млади фермери, преработвателни предприятия в хранителния сектор, собственици на гори, общини от селските райони, микропредприя в селските райони. Всички мерки от ос 1 се прилагат на територията на цялата страна, а мерките от ос 3 – на територията на селските общини.