Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Христина Чолакова и зам.-областните управители Радостин Койчев и Фатме Мустафова...

24 октомври 2008 14:52,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1177
sesia

Областният управител Христина Чолакова и зам.-областните управители Радостин Койчев и Фатме Мустафова присъстваха на тържествената сесия на Общински съвет – Сливен.

Тя се състоя днес в зала „Май" по случай празника на Сливен – Димитровден. Първа с приветствие към кмета Йордан Лечков и общинските съветници по случай празника се обърна областният управител г-жа Чолакова:

„За мен е изключително удоволствие да присъствам на днешното тържествено заседание на Общински съвет- Сливен и да Ви поздравя с предстоящия празник на града – Димитровден. Тази година, когато отбелязваме 130-годишнината от началото на местното самоуправление, сме длъжни да покажем уважение към вашите предшественици, работили усърдно за благоденствието на града.

Измина почти една година от мандата на този Общински съвет – време, през което вие осъзнахте огромната си роля и отговорност като орган на местното самоуправление. И че е немислимо изпълнението на националните задачи без силно местно самоуправление, без решаващата роля на местните власти. Във ваши ръце сега е предизвикателството да работите успешно за просперитета на родния край и съм убедена, че в рамките на вашия мандат ще се справите успешно, защото сливенци и Сливенския край го заслужават.

Нека в навечерието на празника на нашия град си пожелаем много здраве, лично щастие и успехи, воля и желание за неуморна работа за утвърждаването на Сливен като съвременен град, за неговото европейско бъдеще. Нека Свети Димитър закриля всички нас и ни носи надежда и упование в идните по-добри дни! Честит празник!"

Приветствие за празника бе поднесено и от гостуващата делегация от унгарския град Печ. Поздравителни адреси към общински съвет – Сливен изпратиха и кметът на Ямбол, председателят на Общински съвет - Ямбол, ръководители на местни институции.

По предложение на временната комисия по символика кметът на Сливен Йордан Лечков удостои с почетен знак и значка седем видни личност в Сливен.

Снимки

privetstvane