Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Христина Чолакова и зам.-областните управители Радостин Койчев и Фатме Мустафова...

24 октомври 2008 14:52,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1099
sesia

Областният управител Христина Чолакова и зам.-областните управители Радостин Койчев и Фатме Мустафова присъстваха на тържествената сесия на Общински съвет – Сливен.

Тя се състоя днес в зала „Май" по случай празника на Сливен – Димитровден. Първа с приветствие към кмета Йордан Лечков и общинските съветници по случай празника се обърна областният управител г-жа Чолакова:

„За мен е изключително удоволствие да присъствам на днешното тържествено заседание на Общински съвет- Сливен и да Ви поздравя с предстоящия празник на града – Димитровден. Тази година, когато отбелязваме 130-годишнината от началото на местното самоуправление, сме длъжни да покажем уважение към вашите предшественици, работили усърдно за благоденствието на града.

Измина почти една година от мандата на този Общински съвет – време, през което вие осъзнахте огромната си роля и отговорност като орган на местното самоуправление. И че е немислимо изпълнението на националните задачи без силно местно самоуправление, без решаващата роля на местните власти. Във ваши ръце сега е предизвикателството да работите успешно за просперитета на родния край и съм убедена, че в рамките на вашия мандат ще се справите успешно, защото сливенци и Сливенския край го заслужават.

Нека в навечерието на празника на нашия град си пожелаем много здраве, лично щастие и успехи, воля и желание за неуморна работа за утвърждаването на Сливен като съвременен град, за неговото европейско бъдеще. Нека Свети Димитър закриля всички нас и ни носи надежда и упование в идните по-добри дни! Честит празник!"

Приветствие за празника бе поднесено и от гостуващата делегация от унгарския град Печ. Поздравителни адреси към общински съвет – Сливен изпратиха и кметът на Ямбол, председателят на Общински съвет - Ямбол, ръководители на местни институции.

По предложение на временната комисия по символика кметът на Сливен Йордан Лечков удостои с почетен знак и значка седем видни личност в Сливен.

Снимки

privetstvane