Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Представители на ръководството на Областна администрация Сливен участваха в разширена среща

03 ноември 2008 09:49,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 875

Представители на ръководството на Областна администрация Сливен участваха в разширена среща на екип на Министерството на държавната администрация и административната реформа с областните и зам.-областните управители, главните секретари и специалистите за връзки с обществеността в областните администрации. Тя се проведе на 30 и 31 октомври във Велинград.

Представени бяха резултатите от изследване по проект „ Създаване на модерна и унифицирана визия на българската държавна администрация в контекста на членството на страната в ЕС". Анализирани бяха и резултатите от извършеното проучване на качеството на предлаганите услуги от звената за административно обслужване, реализирано по метода „Таен клиент" по проект „Подобряване на политиката по управление на човешките ресурси в държавната администрация". Областна администрация – Сливен е сред шестте от всички 14 проучвани области, които получиха отлична оценка. За подобряване на качеството на административно обслужване предстои до края на т.г. да се проведе обучение по същия проект. Отново до края на годината в т.нар. Седмица на прецизността и стила за служителите в държавната администрация в страната ще се проведат и обучения по прецизност и стил.

В хода на срещата министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев докладва за изпълнението на мерките по Плана за действие към Концепцията за необходимите промени в нормативната уредба, насочени към оптимизиране на функционалната компетентност на областните управители и взаимоотношенията с териториалните звена на централната изпълнителна власт. Във връзка с оптимизиране на нормативните актове, възлагащи функции, задължения и отговорности на областните управители, бяха обособени 12 работни групи по отделните секторни политики, които в рамките на месец трябва да предложат текстове за промени в специалните закони и нормативни актове.