Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Утре – 14 ноември /петък/, от 11.00 ч. в залата на Областна администрация - Сливен ще бъдат представени две книги.

13 ноември 2008 12:32,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1119

Утре – 14 ноември /петък/, от 11.00 ч. в залата на Областна администрация - Сливен ще бъдат представени две книги. Те са издадени по съвместен българо-руски проект на Славянска литературна и артистична академия и Генералното консулство на Руската федерация във Варна. Едната книга - „България - Русия", е сборник историко-географски статии, а другата е романизирана биография на Васил Левски от вече покойния писател Константин Дуфев. Представянето им ще бъде направено съответно от руския генерален консул Анатолий Шчелкунов и поетесата Елка Няголова - председател на академията.

Провеждащият се в цялата страна маратон с цел популяризирането на двете книги е по инициатива на Славянска литературна и артистична академия и Генералното консулство на Руската федерация във Варна и е от поредицата инициативи, посветени на 130-годишнината от освобождението на България.

На представянето в Сливен са поканени представители на четирите общини от областта, активисти на Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД, представители на областния и общински съвети на ветераните от войните, училища, музеи, читалища, библиотеки и други културни институции.