Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 24 ноември областният управител Христина Чолакова, участва като член на Комитета за наблюдение...

25 ноември 2008 11:18,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1165

На 24 ноември областният управител Христина Чолакова, участва като член на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Техническа помощ"(ОПТП) в отбелязването на първата годишнина от официалното одобряване на програмата , което се проведе в гр.София.

Форумът откри г-н Пламен Орешарски–министър на финансите, като приветствия по повод годишнината, поднесоха г-жа Меглена Плугчиева-заместник министър председател и г-жа Христова представител на Европейската комисия.

На тържественото честване беше отбелязано, че ОПТП е най-малката, но най-полезната програма, която осигурява подкрепа за структурите на централно ниво, отговорни за управлението на структурните и кохизионния фонд (СКФ), осигурява функциониране на надеждна информационна система за управление и наблюдение на СКФ и комуникация и публичност за целите и изпълнението на българската Националната стратегическа референтна рамка и европейската кохезионна политика.

През първата година от съществуването на ОПТП са одобрени 15 проекта на обща стойност 21 727 770 лева ( сумата представлява 109% от бюджета за 2007 г. и 2008 г. и 19,55% от всички средства по програмата). Бенефициенти са Централното координационно звено, Сертифициращия орган, Одитния орган, Централения информационен офис и Управляващия орган на ОПТП. Новите бенефициенти са структурите в администрацията на МС, отговорни за координацията и контрола на средствата от ЕС.

Бе подчертан постигнатия напредък относно координацията, подобрената нормативна уредба чрез Закона за противодействие на конфликт на интереси и Закона за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки, както и укрепения административен капацитет на всички структури, участващи в процеса на управление, изпълнение и контрол на средствата от ЕС.