Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация Сливен отвори врати за ученици

28 ноември 2008 16:36,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 905
predstavyane

Днес, 28.11.2008 г., ученици от горните класове на Хуманитарна гимназия в Сливен посетиха областната администрация. Инициативата „Ден на отворените врати в държавната администрация" е част от проект „Подобряване на политиката по управление на човешките ресурси в държавната администрация", изпълняван от Дирекция “Управление на човешките ресурси в държавната администрация" към Министерство на държавната администрация и административната реформа /МДААР/. Проектът се финансира по Оперативна програма “Административен капацитет", съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд.

 

Г-жа Фатме Мустафова откри срещата с младежите и формулира целта на инициативата - да повдигне завесата и да запознае младите хора с дейността на държавната администрация и възможностите, които им предлага за работа и стаж в нейните структури. Тя изтъкна важността на подобни срещи за участниците в момент, когато те започват да обмислят бъдещата си професионална ориентация, да се запознаят отблизо с различните професии, които могат да се практикуват в администрацията.

Експерти от отдел „Регионално развитие" направиха презентация на структурата на държавната администрация като цяло, както и мерките, които се предприемат за нейното реформиране, модернизиране и отваряне към хората. Подробно беше представена институцията на областния управител и по-конкретно дейността, структурата и организацията на работа на Областна администрация Сливен, какви услуги предлага за гражданите и юридическите лица,

какви длъжности има в нея и как се оценява работата на държавните служители.

 

В допълнение бяха представени мерките, чрез които се дава възможност за стажуване на студенти и за работа на току-що завършилите висшисти. Участниците в срещата бяха запознати с програмите „Българската мечта" и „Старт в кариерата", Централизирания конкурс за младши експерти в държавната администрация, начините по които се кандидатства за работа и стаж в администрацията.

 

Поради проявения интерес от страна на учениците те бяха разведени из сградата на Областна администрация Сливен и разгледаха Центъра за административно обслужване, електронната система за документооборот, разговаряха на място с държавни служители и от другите отдели.

Снимки

uchenici