Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предстоящо

05 април 2012 17:13, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 12 години, брой четения: 1163

• На 6 април 2012 год. /петък/ от 9,30 ч. в зала „Май” ще се проведе информационна среща за представяне на Областен информационен център град Сливен.

Центърът е част от информационната мрежа от 27 информационни центрове, които функционират в областните градове.

Целта на Областния информационен център гр. Сливен е да популяризира Кохезионната политика на Европейския съюз, да осигури равен достъп до информация, публичност и прозрачност относно възможностите за финансиране по фондовете на Европейския съюз и изпълнението на Оперативните програми в България.

 

 

• На 7.04.2012 год. от 10,00 часа кметство с. Драгоданово и Народно читалище „Изгрев” в селото организират тържествен концерт, посветен на Лазаров ден и Цветница.

Лазаров ден се чества в събота – осем дни преди Великден. На този ден момите, се обличат в традиционни носии, обикалят къщите на селото, пеят песни, благославят за здраве, щастие и берекет, а стопаните на дома ги даряват с яйца, пари и дребни подаръци.

 

 

• На 7 и 8 април ще се проведе Деветия национален фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон” Участие в него са заявили 63 деца от 15 града в страната. Фестивалът дава възможност за изява и реализация в областта на популярната музика на младите хора от страната.

Председател на журито отново ще бъде певеца Панайот Панайотов.