Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Посланикът на Куба Н. Пр. Терасита Капоте Камачо се срещна с Областния управител Марин Кавръков и с приятели на Куба в Сливен

06 април 2012 17:52,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1100
Среща с посланик на Куба

Областният управител Марин Кавръков се срещна с кубинския посланик Нейно Превъзходителство Терасита Капоте Камачо и придружаващата я делегация в състав - Берман Алеман, съветник по икономическите въпроси към посолството, Станка Шопова, председател на Асоциация за приятелство „България – Куба” и нейният заместник – председател Тамара Такова. Г-н Кавръков запозна гостите с интересни факти от историята на град Сливен, богатото културно наследство, което притежаваме и подари на г-жа Капоте Камачо енциклопедия с тракийските златни съкровища.

По думите на кубинския посланик над три милиона туристи посещават Куба всяка година, а в края на май в няколко български града посолството на Куба ще презентира страната си като туристическа дестинация. Отправена беше покана повече българи и в частност от Сливен да посетят Куба, за да опознаят местните традиции, култура и природа.

Областният управител заведе гостите в Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков”, където те с интерес разгледаха богатата колекция от културни ценности, сред които експонатите от тракийското злато, намерено при разкопки край Сливен и предмети с ритуално предназначение, както и бойни снаряжения.

В конферентната зала на Областна администрация се състоя и среща на Н. Пр. Терасита Капоте Камачо с представителите на клуба на приятелите на Куба. В присъствието на повече от 50 гости, сред които и много ученици, кубинския посланик разказа за живота в Куба, за проведените реформи там и отговори на въпросите на участниците в дискусията. В края на вечерта бяха рецитирани нейни стихове, написани за България под аплодисментите на публиката. Посланик Терасита Капоте призова младите хора да бъдат патриоти и да обичат родината си.

Снимки

Среща с посланик на КубаСреща с посланик на КубаСреща с посланик на КубаСреща с посланик на Куба