Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Оценката за въздействие върху околната среда ще е задължителна при проучвания за шистов газ

12 април 2012 11:59, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 1940
---

Оценката за въздействие върху околната среда ще е задължителна и на етап "проучвания" за неконвенционални въглеводороди, включително и шистов газ, а не само при добива. Това предвиждат промените в Закона за опазване на околната среда, приети на второ четене от парламента.

 

Парламентът избра Даниела Дариткова /ПГ на ПП ГЕРБ/ за председател на парламентарната здравна комисия на мястото на Десислава Атанасова, която стана министър на здравеопазването. Народните представители избраха Галина Милева /ПГ на ПП ГЕРБ/ за заместник-председател на здравната комисия, а Светомир Михайлов и Станка Шайлекова, също от ПГ на ПП ГЕРБ – за членове. Парламентът направи промени, предложени от ПГ на ПП ГЕРБ, в ръководствата и състава и на други комисии.

Заместник-председател на парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм стана Диан Червенкондев, а в състава й влязоха Георги Андонов и Доброслав Димитров. Пламен Русев беше освободен от комисията. Емил Радев влезе в Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика на мястото на напусналия парламента депутат от ПГ на ПП ГЕРБ Николай Коцев. От Комисията по жалбите и петициите на гражданите беше освободена заместник-председателя Красимира Симеонова и Иван Божилов. За нов заместник-председател беше избрана Снежана Дукова, а в комисията влязоха Петър Даскалов и Валери Ангелов. Депутатите направиха промени и в Комисията по образованието - освободиха Георги Андонов и избраха Златко Тодоров на неговото място. Диан Червенкондев беше освободен от комисията по бюджет и финанси. В състава на комисията бяха избрани Антоний Кръстев и Светлин Танчев. Парламентът освободи Светлин Танчев и Красимир Минчев от комисията по външна политика и отбрана и избра на тяхно място Ангел Даскалов и Михаил Николовски. Красимира Симеонова стана член на Комисията по труда и социалната политика на мястото на Ангел Даскалов. Михаил Николовски и Емил Радев бяха освободени от Комисията по европейските въпроси и европейските фондове. Депутатите избраха за членове на комисията Александър Стойков и Пламен Русев. Парламентът направи и промени в постоянни парламентарни делегации на Народното събрание.

 

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за здравеопазването, с които се въвежда забрана за пушене на закрити обществени места. За законопроекта гласуваха 99 депутати, четирима бяха против, а 10 се въздържаха. Вносител на законопроекта е Министерският съвет. Правителството предлага забраната за тютюнопушенето в закритите обществени места, както и на изрично изброени открити обществени места /дворове на училища, детски ясли и градини, специализирани институции за предоставяне на социални услуги за деца и ученически общежития/, да влезе в сила от 1 юни 2012 г. Със законопроекта се предвижда и забрана за продажбата на енергийни напитки на лица под 18-годишна възраст и забрана за реклама на енергийни напитки, насочена към тази възрастова група. Предвижда се да бъдат закрити детските експертни лекарски комисии /ДЕЛК/, а освидетелстването и преосвидетелстването на децата до 16-годишна възраст да се извършва от общите състави на ТЕЛК с участието на специалист по "детски болести".