Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Система за управление на качеството успешно внедри Областна администрация-Сливен и се сертифицира по стандарт ISO 9001 : 2000.

22 декември 2008 12:43,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1179
Ръководството на Областна администрация-Сливен даде последната за годината редовна пресконференция

Система за управление на качеството успешно внедри Областна администрация-Сливен и се сертифицира по стандарт ISO 9001 : 2000.

С въвеждането на системата ще се повиши стандартът на услугите, предоставени в публичния сектор, и ще се достигне до по-висока степен на ефикасност и прозрачност на държавната администрация.

С разработването и внедряването на системата за управление на качеството, ръководството на Областна администрация цели непрекъснато подобряване и усъвършенстване на дейностите, свързани с качеството и сигурността на информацията, и обучение на персонала за прилагане изискванията на интегрираната система. Задачата на тази система е да се осигури съответствие на предлаганите от Областна администрация административни услуги с нарастващите изисквания на държавните и общинските органи, гражданските и юридическите лица на територията на областта, както и повишаване на доверието по между им.

Внедряването на системата и сертифицирането на Областна администрация става в изпълнение на проект „Промотиране на системи, инструменти и добри практики за управление на качеството в администрациите”. В рамките на същия проект Областна администрация-Сливен стартира процес на сертификация и по международния стандарт ISO 27001:2005, като част от Интегрираната система за управление на качеството и информационна сигурност. Тази система е предназначена да осигури избор на подходящи механизми за контрол по сигурността и защита на информационните активи. Стандартът е нов както за България, така и за останалите членки на Европейския съюз. По този стандарт Областна администрация подготви и предостави документация и премина два сертификационни одита. В резултата на наблюденията бяха констатирани несъответствия, голяма част от които са резултат от натрупани през годините ресурсни и финансови проблеми. За да бъдат отстранени несъответствията, Областна администрация отправи искане за помощ и съдействие от министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, след което получи значителна част от необходимата за успешно сертифициране изчислителна техника. Очаква се към края на месец януари 2009 година след отстраняване на всички несъответствия да бъде отправена покана към сертифициращата фирма за следващ одит.