Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Марин Кавръков уважи представянето на есета на ученици от ПМГ за национален конкурс по повод годишнина от Балканската война

21 април 2012 16:41,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 910
Среща с ученици

Областният управител присъства на възпоменателна среща с потомци на участници в Балканската война, която се проведе на 21 април в Клуб на дейците на културата. Събитието бе организирано от Природо – Математическа гимназия „Добри Чинтулов” и Клуб „Мати Болгария”. Срещата започна с представянето на есета на ученици от ПМГ, написани по повод провеждането на Национален конкурс за ученическо творчество на тема : „Балканската война 1912-1913 г. – война освободителна”.

Областна администрация Сливен и Регионален инспекторат по образование - Сливен са партньори на организаторите на конкурса - Съюз на ветераните от войните на България и Национален инициативен комитет за честване на 100 години от Балканската война 1912-1913 г. Конкурсът се организира със съдействието на Министерство на образованието, младежта и науката и е по повод юбилея от Балканската война.

Г-н Кавръков поздрави младите участници в конкурса, отправяйки призив към тях да съхранят спомените си от наученото от уроците по история в училище и да го предадат на идните поколения.

Снимки

Среща с ученициСреща с ученици