Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационната кампания на АУЕР „Управление на енергийната ефективност и енергията от възобновяеми източници” е в Сливен

27 април 2012 14:10,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 815

На 03.05.2012 в Сливен Агенцията за устойчиво енергийно развитие /АУЕР/ ще проведе семинар от информационната кампания „Управление на енергийната ефективност и енергията от възобновяеми източници”, с който ще популяризира политиката по устойчивото енергийно развитие в Югоизточния район за икономическо планиране. Домакин е Областна администрация - Сливен.

Семинара ще открият Марин Кавръков - Областен управител на Област Сливен и Кольо Колев - изпълнителен директор на АУЕР. Водещи експерти от АУЕР ще представят плановете, управлението и контрола по енергийната ефективност, програми за насърчаване на производството и потреблението на енергия от възобновяеми източници, както и механизмът, по който АЕУР издава гаранции за произход на енергия от възобновяеми източници.

АУЕР включва в програмата на семинара и своя традиционен партньор - Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници /ФЕЕВИ/, за да бъдат представени възможностите за финансиране на инвестиционни проекти за енергийна ефективност и възобновяеми източници.

Местният опит ще бъде представен от Инженерно-педагогическия факултет - Сливен към Техническия университет – София, в който се обучават специалисти по енергийна ефективност. От Тракийския университет - Стара Загора ще информират за вече спечелени проекти по енергийна ефективност. Очаква се да присъстват представители на областните и общинските администрации, на бизнеса, на търговците с енергия, на неправителствения сектор от Югоизточния район за икономическо планиране. Семинарът ще започне от 10.00 ч. в сградата на Областна администрация - Сливен, ул. "Димитър Добрович" № 3.

От 09.30 ч. до 10.00 ч. изявления за журналисти ще направят Марин Кавръков - Областен управител на Сливен и Кольо Колев – изпълнителен директор на АУЕР.