Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на откриването на изложба в Дом на Москва в София

02 май 2012 15:01,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 972
Изложба в Дом на Москва

На 28 април в Дом на Москва в столицата бе открита изложба с произведения на църковното изкуство на страните под юрисдикцията на Московската патриаршия. Сред експонатите от руски, украински, белоруски и молдовски църкви имаше и ценни икони и предмети, предоставени за изложбата от Художествена галерия „Димитър Добрович" и църква „Света София" в Сливен.

Изложбата бе открита от Волоколамският Митрополит Иларион(Алфеев), който благодари на всички, които работят за запазването на православните църкви и православието. Присъстваха Областният управител на Сливен, представители на различни църкви, посланиците на Русия, Беларус, Украйна, Молдова.

Сливенските експонати бяха представени от директора на Художествената галерия „Димитър Добрович" Даниела Ненчева. Показани са руски военни икони, кутия дарена от ген. Скобелев, руско Евангелие, типик от 1854 г., каменен антимис, фриз с формата на ангел, фотоизложба със снимки от храм „Свети Александър Невски" в ямболското село Чарган и др. Митрополит Иларион подари на Даниела Ненчева диск с църковна музика, създадена от него, в изпълнение на Московския Синодален хор. Поводът за изложбата бе посещението на руския патриарх Кирил в България.

Снимки

Изложба в Дом на МоскваИзложба в Дом на МоскваИзложба в Дом на МоскваИзложба в Дом на МоскваИзложба в Дом на Москва