Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Правителството дава над 11 милиона лева за ремонта на пътя Твърдица-Елена

02 май 2012 15:05,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 842

С Постановление №86 на Министерски съвет от 25 април 2012 г. се предоставят 11 520 000 лева за ремонт на пътя Твърдица-Елена. Постановлението е публикувано на сайта на МС. Парите са част от допълнителните бюджетни кредити по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2012 г. Пътят Твърдица-Елена е включен в обекти по програма „Поддържане на Републиканската пътна мрежа”.

Решението за отпускането на общо 85 млн. лв. допълнителни бюджетни кредити на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за тази година бе взето на заседание на Министерския съвет тази седмица. Средствата са за изграждането и рехабилитацията на приоритетни инфраструктурни проекти с цел развитие на пътната инфраструктура и повишаване на безопасността на движение. Освен пътя Твърдица-Елена са включени строителство и реконструкция на лявото платно на АМ „Марица”, участък от АМ „Хемус”, осъществяващ връзката за Силистра, мост над р. Стряма по пътя Раковски-Пловдив, скоростният път Бургас-Сарафово и др. Проходът Твърдица-Елена, който свързва областите Сливен и Велико Търново, не е рехабилитиран от 1984 година и заради лошото състояние, в което се намира, е неизползваем.

За отпускане на средства за неговото възстановяване настояваха народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева и колегата й от Велико Търново Христо Христов.