Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министърът на отбраната се срещна с г-жа Чолакова и г-н Лечков

13 януари 2009 16:13,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1090
tankisti

Mинистърът на отбраната Николай Цонев откри днес в Сливен Дневен център за ветерани на Министерството на отбраната и Българската армия и Център за индивидуално социално обслужване. Придружаван от началника на ГЩ на БА ген. Златан Стойков, командващия Сухопътните войски ген.-лейтенант Иван Добрев, депутата от НДСВ Коста Цонев, областния управител Христина Чолакова и други гости, той се срещна с командването на Центъра за подготовка на танкови подразделения. След запознаване с историята, структурата и основните задачи на центъра, министър Цонев получи плакет от командващия поделението полк. Николай Спиров. По-късно той се срещна и с целия състав на центъра. „Част от програмата на министъра на отбраната е да посещава българската армия, да разбира проблемите на военнослужещите, за да взема правилни управленски решения”, изтъкна на срещата министърът. В отговор на големия интерес от страна на военнослужещите към социалната политика на министерството, той увери, че предстоящият нов Закон за отбраната не само ще помогне за по-доброто жилищно осигуряване на военните, но ще им даде и сигурност.

След това министърът бе приет от кмета Йордан Лечков в присъствието на г-жа Чолакова и останалите гости. Постигната бе договореност армията да помага при вземането на спешни мерки в случай на бедствие в региона. „Това е нова стъпка на диалога, който водим с обществото и смятам, че в тежката криза, в която се намираме, то трябва да се обединява около принципите на диалога и демокрацията”, изтъкна министърът. На срещата бе обсъдена и възможността за съвместно решаване на жилищните проблеми на военнослужещите чрез изграждане на жилища на военни имоти. Основният проблем обаче е, че за голяма част от тези имоти липсват документи за собственост. Затова министърът и кметът на община Сливен принципно се договориха на една следваща среща по-детайлно да се разгледа този въпрос. Ще се обмисля и възможността за наемане на квартири от страна на военното министерство. „Срещнах разбирателство от страна на кмета и съм убеден, че Сливен е град, в който нашите военнослужещи се чувстват добре и ще работят и живеят спокойно”, сподели министърът, като не пропусна да благодари и на областния управител за съдействието за тази среща. На раздяла министър Цонев връчи на Лечков плакет на МО, а кметът от своя страна му подари плакет и албум на община Сливен.

В 13.00 часа министър Цонев откри в сградата на Военен клуб Дневен център за ветерани на Министерството на отбраната и Българската армия и Център за индивидуално социално обслужване. Такива центрове се откриват на много места в страната по проект „Признателност” като част от дейността на ИА „Социални дейности на Министерството на отбраната” .”Те са една моя идея с целта да сме близо до военните и решаването на техните социални проблеми. Чрез тези центрове освен че близките на военнослужещи на мисия зад граница ще могат безплатно да разговарят със своите роднини, но ще могат и да получават правна, социална и всякаква друга консултация. Откривайки центровете, министърът между другото направи и шахматен дебют, разигравайки царски гамбит с председателя на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва Красимир Александров.

Във военния клуб министър Цонев връчи почетни офицерски карти на 41 от членовете на Сливенския областен съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, издадени във връзка със 100-годишнината от обявяването на Независимостта на България. По-късно той се срещна с членове и симпатизанти на НДСВ.

Снимки

tankisti-2kmetshahcentar