Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Изпращане на абитуриенти

11 май 2012 15:31, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 11 години, брой четения: 1595
св.св. Кирил и Методий

На 11.05.2012 год., деня на равноапостолни братя св.св. Кирил и Методий, Професионална гимназия по електротехника и електроника „М. Кюри” град Сливен изпрати своите абитуриенти- випуск 2012 год. На тържеството присъстваха г-н Марин Кавръков – областен управител на Сливенска област, г-н Иван Славов – зам. кмет на община Сливен, г-н Иван Иванов – зам. председател на ОбС – Сливен, г-н Иван Петров – председател на ПК ОНКВ при ОбС – Сливен.

Директорът г-н Добри Маргенов сподели радостта на учителския колектив, че четирима от възпитаниците на професионалната гимназия Димитър Караиванов, Пламен Дамянов, Валентин Вълков и Георги Ангелов са постигнали първи места в индивидуалното и отборно класиране на Националната панорама на професионалното образование, проведена в Пловдив, под патронажа на министър Сергей Игнатов.

Г-н Иван Иванов – поднесе поздравителен адрес от името на Общински съвет Сливен и председателя му към абитуриентите.

 

 

Уважаеми учители и ученици, драги гости на тържеството!

 

В този тържествен за Вас ден, от името на Общински съвет Сливен и лично от свое име, искам да поздравя всички Вас, учители и ученици, с празника на духа, с празника на светите братя Кирил и Методий. Поздравявам абитуриентите от Випуск 2012 за успешното завършване на Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Кюри” град Сливен.

Ден на вълнение е за всички Вас, които сте свързани с миналото и настоящето на Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Кюри” град Сливен, за всички Вас, които пазите идеите и заветите на своя патрон и също като нея носите в себе си сила на духа и любов към знанията, науката, прогреса.

Празникът Ви е повод за удовлетворение от стореното през годините и сплотява усилията на всички Вас, учители и ученици, за превръщането на Професионална гимназия по електротехника и електроника „Мария Кюри” град Сливен в едно от водещите за града ни учебни заведения. От създаването му, та до наши дни, тук работят учители, у които е живо чувството за дълг, любов и отговорност към младото поколение- бъдете живи и здрави, колеги, за да изведете възпитаниците си от „темотата и слепотата” на „малоучението и невежеството” в светлика на бъдещето чрез познание!

Скъпи момичета и момчета, абитуриенти от Випуск 2012, пред Вас стои едно предизвикателство- да се представите достойно, да защитите подобаващо себе си, учителите си, авторитета на училището си, което представлявате на територията на знанието в Алма матер! Пожелавам Ви здраве, воля и упоритост, радост и успехи, красиви мигове, удовлетворение от самите себе си и много високи постижения за в бъдеще. Вашите оръжия са мисълта и знанието- използвайте ги, за да постигнете желания успех.

Пожелавам Ви самочувствие и непрекъснат стремеж към развитие, за да покорявате върхове!

На учителите желая да бъдат здрави, да влагат силите си за най- добрата кауза- българските деца да могат, да знаят повече, да развиват себе си като достойни българи, защото те са бъдещето ни.

Добър път в живота, млади приятели!

Бъдете честити с празника си!

 

СОНЯ КЕЛЕВЕДЖИЕВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОбС-СЛИВЕН