Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Десислава Танева разговаря с министъра на отбраната за военна болница-Сливен

11 май 2012 17:32, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 2038
005

Министърът на отбраната Аню Ангелов посети Сливен днес. На среща с него в областна администрация присъства народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Танева, която постави въпроса за бъдещето на Военна болница в Сливен. Министър Ангелов потвърди подкрепата на оглавяваното от него министерство за преобразуване на лечебното заведение в търговско дружество. Част от района ще бъде апортирана, заедно с медицинското оборудване в едно търговско дружество с принципал държавата и то ще запази текущата си дейност, така че гражданите на Сливен да могат да използват капацитета на тази болница.

Министерството на отбраната ще сключи договор с това търговско дружество за медицинското осигуряване на военнослужещите в гарнизона. Останалата част ще бъде предложена за продажба, като има планове за инвестиции за изграждането на дом за възрастни хора. „Министерството на отбраната ще сключи договор с това търговско дружество, за да се осигурят в медицинско отношение всички военнослужещи и цивилно служещи, които работят в Сливен и околностите на Сливен. Както знаете, това става по молба на депутатите и на Общинския съвет на град Сливен. Ние възприехме тази идея и ще я осъществим", каза Аню Ангелов. Припомням, че тримата народни представители от ГЕРБ-Сливен представиха пред министър Ангелов своето предложение за запазване на Военна болница след решение за нейното закриване.

Десислава Танева придружи министър Ангелов на срещите му с военнослужещите от Сливен в Гарнизонния военен клуб, при областния управител Марин Кавръков и кмета на общината Колю Милев.

Министърът на отбраната информира, че гарнизонът в Сливен остава, като Центърът за подготовка на танкови подразделения ще се трансформира в Център за подготовка на специалисти. Той разясни, че предстои намаляване на личния състав с 262-ма военнослужещи и 46 цивилни служители, което представлява около 30% от щатния състав на центъра. Аню Ангелов увери, че тези военни, които желаят да продължат службата си в Българската армия, ще имат възможност да кандидатстват за 1800 вакантни места във военните формирования на оставащите две бригади. „Това означава много нови места в Ямбол, Казанлък, Стара Загора, Карлово и в други гарнизони“, каза министър Ангелов.

Той посети още Центъра за подготовка на танкови подразделения в Сливен, а преди това присъства на ВИП деня на съвместното българо-американско учение „Отвъд хоризонта – 2012“ на полигон Ново село.

Снимки

001002003004