Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Марин Кавръков се срещна с вицепремиера Цветан Цветанов на конференция в столицата

18 май 2012 16:24,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1089
Конференция

На 17 май в Централен военен клуб в София Областният управител на Сливен присъства на Национална конференция за превенция, управление и преодоляване на последствия от кризи. Представителният форум се организира със съдействието на Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи и Националното сдружение на общините. В конференцията взеха участие Кристалина Георгиева – европейски комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи, Цветан Цветанов – заместник министър-председател и министър на вътрешните работи и Аню Ангелов – министър на отбраната.

Срещата беше открита от вицепремиера Цветанов, който направи кратък обзор на дейностите на правителството за преодоляването и предотвратяването на последиците от кризи в България през последните години. Интерес предизвика доклада на еврокомисар Кристалина Георгиева, която запозна присъстващите със съвременните политики за превенция и управление на действията по време на криза и предотвратяване на вредните последствия от тях. Тя подчерта, че България може да бъде положителен пример както за цяла Европа, така и за света. Министър Ангелов формулира и разви идеята за нов закон регламентиращ действията на държавните институции преди, по време и след кризи. Националната конференция премина при голям интерес с участието на повече от 300 представители на централната и местната власт.

Областният управител Марин Кавръков имаше възможност да се срещне лично и да проведе разговори с вицепремиера Цветан Цветанов и с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Снимки

КонференцияКонференция