Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Вицепремиерът Симеон Дянков даде старт на ремонта на пътя Твърдица-Елена

22 май 2012 16:58, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 11 години, брой четения: 1985
---

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Десислава Танева присъстваха на тържествената церемония - първа копка за ремонта на път Твърдица-Елена. Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион отслужи водосвет.

На тържеството в Твърдица присъстваха още инж. Лазар Лазаров – председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”, областните управители на Сливен и Велико Търново Марин Кавръков и Пенчо Пенчев, кметове на общини, общински съветници и граждани.

„Радвам се, че постигнахме тази възможност, която не е била постигана години наред. Предавам ви поздравленията на премиера Бойко Борисов и министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, които обещаха да дойдем след две-три седмици, за да видим как върви работата по ремонта. В тази криза правителството отдели средства на 100 процента и се надявам до края на годината да се поздравим и да реабилитираме пътя Твърдица Елена. Трябва да се отдаде дължимото на депутатите Десислава Танева от Сливенска област и Христо Христов от Велико Търново, които неуморно, поне 50-60 пъти са идвали при мен и казваха, че това е най-важния проход в България и без него не можем да си помислим за развитие на европейска икономика. Имаме парите, имаме хора, които могат да го направят и в края на октомври, началото на ноември да се поздравим с готов проект. Идеята е когато се работи по този проект, да се работи и по други възможности . За един от обектите, който за мен е много важен, е „Кипилово кале”, да отделим допълнителни финансови средства, за да имат възможност хората да спират и да разглеждат този важен исторически обект. Готови сме да го направим и да дадем допълнителен финансов ресурс и за други обекти, които да се разработят. Когато нещо се прави, да се направи на сто процента, да се гордеем не само сега, но и години напред”, каза вицепремиерът.

Към думите му се присъедини и инж. Лазар Лазаров, който заяви: „ Въпреки, че този път е трети клас, реално е много важен и свързва Северна и Южна България. Благодаря на вицепремиера Дянков, че в период на криза отпусна средства за ремонт на пътя. Благодаря и на народните представители Десислава Танева и Христо Христов, защото в бюджета на пътната агенция нямаше заложени средства за тази година. Проектът включва рехабилитация на пътя. Трасето от Твърдица до Елена е изпълнявано през 60-те години и за съжаление за него не са отделяни средства. Сега обаче ще има полза и за развитието на туризма”.

Снимки

------------------------------