» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Вицепремиерът Симеон Дянков направи символична първа копка за ремонт на пътя Твърдица – Елена

24 May 2012 15:01,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1164
Посещение на министър

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и Областният управител на Сливен Марин Кавръков присъстваха на тържествената церемония - първа копка за ремонта на път Твърдица-Елена. Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион отслужи водосвет. На тържеството в Твърдица присъстваха още инж. Лазар Лазаров – председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”, Областният управител на Велико Търново Пенчо Пенчев, народните представители от ПП ГЕРБ Десислава Танева и Христо Христов, заместник-областни управители, кметове на общини, общински съветници и граждани.

Проектът е за строеж на обект „Път ІІІ-662 / Нова Загора-Твърдица – Елена / от км 12+800 до км 18+265 / 5.465км/ и от км 26+200 до км 44+800 / 18.600км / и от км 44+800 до км 60+750“ с обща дължина: 24.065 км в Област Сливен и 15,950 в Област Велико Търново, общо 40,015 км. В Област Велико Търново пътят е построен преди 1960 г., а в Област Сливен пътят е построен през 1972 г. и оттогава не са правени основни ремонти.

Изпълнители на проекта са ДЗЗД ”Строителство и поддържане на пътища” Сливен и „Пътни строежи – Велико Търново“ АД, а стойността на отпуснатите средства по ПМС № 86/25.04.2012г е 11 520 000 лв. с ДДС. Правителството е поставило срок за изпълнение на фирмите 7 месеца. „Радвам се, че постигнахме тази възможност, която не е била постигана години наред. Предавам ви поздравленията на премиера Бойко Борисов и министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, които обещаха да дойдем след две-три седмици, за да видим как върви работата по ремонта. В тази криза правителството отдели средства на 100 процента и се надявам до края на годината да се поздравим и да реабилитираме пътя Твърдица Елена.”, каза вицепремиерът.

Симеон Дянков след това посети местността Сайганица край Кипилово, където след преход в гората разгледа старата крепост Хърсовград или Кипилово кале, която е третата по големина в България. Той е бил заинтригуван от историята на крепостта, като след посещението й на място е убеден, че тя е уникална и може да се превърне в обект на културен туризъм след инвестиране на средства в нея за археологически проучвания, консервация и реставрация.

Photos

Посещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министър