Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Вицепремиерът Симеон Дянков направи символична първа копка за ремонт на пътя Твърдица – Елена

24 май 2012 15:01,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1196
Посещение на министър

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и Областният управител на Сливен Марин Кавръков присъстваха на тържествената церемония - първа копка за ремонта на път Твърдица-Елена. Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион отслужи водосвет. На тържеството в Твърдица присъстваха още инж. Лазар Лазаров – председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”, Областният управител на Велико Търново Пенчо Пенчев, народните представители от ПП ГЕРБ Десислава Танева и Христо Христов, заместник-областни управители, кметове на общини, общински съветници и граждани.

Проектът е за строеж на обект „Път ІІІ-662 / Нова Загора-Твърдица – Елена / от км 12+800 до км 18+265 / 5.465км/ и от км 26+200 до км 44+800 / 18.600км / и от км 44+800 до км 60+750“ с обща дължина: 24.065 км в Област Сливен и 15,950 в Област Велико Търново, общо 40,015 км. В Област Велико Търново пътят е построен преди 1960 г., а в Област Сливен пътят е построен през 1972 г. и оттогава не са правени основни ремонти.

Изпълнители на проекта са ДЗЗД ”Строителство и поддържане на пътища” Сливен и „Пътни строежи – Велико Търново“ АД, а стойността на отпуснатите средства по ПМС № 86/25.04.2012г е 11 520 000 лв. с ДДС. Правителството е поставило срок за изпълнение на фирмите 7 месеца. „Радвам се, че постигнахме тази възможност, която не е била постигана години наред. Предавам ви поздравленията на премиера Бойко Борисов и министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, които обещаха да дойдем след две-три седмици, за да видим как върви работата по ремонта. В тази криза правителството отдели средства на 100 процента и се надявам до края на годината да се поздравим и да реабилитираме пътя Твърдица Елена.”, каза вицепремиерът.

Симеон Дянков след това посети местността Сайганица край Кипилово, където след преход в гората разгледа старата крепост Хърсовград или Кипилово кале, която е третата по големина в България. Той е бил заинтригуван от историята на крепостта, като след посещението й на място е убеден, че тя е уникална и може да се превърне в обект на културен туризъм след инвестиране на средства в нея за археологически проучвания, консервация и реставрация.

Снимки

Посещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министърПосещение на министър