Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ирландският посланик се срещна с ръководството на Областна администрация - Сливен

23 януари 2009 18:24,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 973
посланик 1

Посланикът на Ирландия Джефри Кийтинг гостува днес на областния управител Христина Чолакова. На срещата присъстваха още зам.-областният управител Фатме Мустафова и главният секретар на Областна администрация – Сливен Кирил Аврамов.

Поводът за първото посещение на посланик Кийтинг в Сливен бе постановката на пиесата „Моли Суини”, която се играе тази вечер на сцената на Драматичен театър „Ст. Киров”. Авторът на пиесата Брайън Фрийл е най-големият жив ирлански драматург.

Г-жа Чолакова представи региона с неговото административно и териториално деление, обществено-икономическо развитие, разказа за възвърналите се традиции в някои традиционни селскостопански производства и подчерта големия приоритет на региона - развитието на туризма, за който има богат, но недостатъчно добре усвоен потенциал. Областният управител запозна госта с етническото многообразие на областта и усилията от страна на Областна администрация – Сливен под различни форми да покаже богатите възможности, които крие това. „Етническият потенциал е невероятен модел, който може да направи от туризма една печеливша индустрия за региона”, сподели г-жа Чолакова.

Пред домакините, а след това и в почетната книга, гостът сподели задоволството си, че е в Сливен и изрази надежда това негово първо посещение в нашия град да е само началото на едно успешно и дълго сътрудничество. Посланик Кийтинг изрази надежда и пожелание България да започне успешно да усвоява средствата по структурните фондове на ЕС, тъй като това би вдигнало значително жизненият стандарт у нас. Накрая двамата с г-жа Чолакова си размениха символични подаръци.

Снимки

посланик 2посланик 3