Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Десислава Танева присъства на откриването на фуражно стопанство край Ямбол

28 май 2012 14:37, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 2024
---

Народният представител от ПП ГЕРБ и председател на Парламентарната комисия по земеделие и гори Десислава Танева присъства на официалното откриване на Фуражно и складово стопанство за готови храни на селскостопански животни край Ямбол. Лентата преряза министър-председателят на България Бойко Борисов.

На церемонията присъстваха още министърът на земеделието Мирослав Найденов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Инвестицията в стопанството е на стойност 2 273 504,18 лв. Половината от средствата са вложение на собственика „Геомекс инженеринг” ЕООД, а останалата част e подкрепа по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Новоизграденото фуражно стопанство ще произвежда пълната гама от пълноценни фуражи за всички видове и категории прасета. Премиерът и официалните гости разгледаха и свинеразвъдния център на дружеството, също изграден по ПРСР, като инвестицията е за над 3 млн. лв. и е направена по всички изисквания на Европейския съюз. Внедрената системата за автоматично управление и контрол позволява технологичното оборудване да се управлява със софтуерна програма от персонален компютър, с която има възможност за постоянно следене на всички необходими процеси в свинеразвъдния център. Фирмата отглежда над 10 000 свине, 270 крави и 200 овце. Обработват се 17 000 дка земя.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че прилагането на Програмата за развитие на селските райони дава добри резултати. Той потвърди, че в момента България и Катар са готови да подпишат пет съвместни проекта за производство на мед, месо и др.