Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Областна администрация Сливен се проведе първото заседание на Асоциацията по ВИК

31 май 2012 15:06,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 850
Работна среща

На 30.05.2012 г., от 11 ч. в Областна администрация Сливен се проведе работно заседание на Асоциацията по ВиК - Сливен под председателството на Областния управител г-н Марин Кавръков. Основната задача на асоциациите по ВиК, създадени по реда на Закона за водите, е управлението на ВиК системите в така наречените „обособени територии“. В случая, границите на обособената територия съвпадат с административните граници на Област Сливен. В общото събрание на асоциацията по ВиК участва един представител на държавата, в лицето на областният управител, и по един представител на общините, включени в обособената територия. Общото събрание на асоциацията решава много важни въпроси по отношение на развитието и необходимостта от инвестиции във ВиК системите, избора и контрола на дейността на ВиК оператора. В задълженията му влизат, както изработването и приемането на регионалния генерален план на ВиК системите и съоръженията, така и по-оперативни въпроси като приемането на дългосрочна и краткосрочна инвестиционна програма, сключване на договор с ВиК оператор, съгласуване на бизнес плана на ВиК оператора и др. Областният управител, който е председател на асоциацията по ВиК, организира и ръководи административната й дейност и я представлява. На провелото се заседание на Асоциацията по ВиК - Сливен беше обсъдено следното:

1. Ново процентно разпределение на гласовете на общините съобразно броя на населението от преброяването през месец февруари 2011 година;

2. Административни въпроси;

3. Проекторешение за откриване на банкова сметка на Асоциация по ВиК - Сливен;

4. Проекторешение за формиране на приходната част на бюджета за 2012 г. ;

5. Проекторешение за разходната част на бюджета за 2012 г.

Целта е дейността на асоциацията да стартира реално, като на този етап се предвижда тя да бъде посветена на проблема с изясняване на наличните активи - ВиК системи и съоръжения и създаване на база данни за тях. Освен това, във връзка с предстоящото изготвяне на регионалния генерален план, служителите в административното звено към асоциацията ще имат за задача да съдействат за провеждането на процедура по съгласуване и одобряване на плана. На заседанието присъстваха г-н Пейчо Пейчев – заместник областен управител, г-жа Данка Чиликова – заместник кмет на Община Нова Загора и г-н Иван Манчев - заместник кмет на Община Сливен. Проекторешенията, обсъдени на заседанието ще бъдат изпратени за съгласуване от общинските съвети, министъра на регионалното развитие и благоустройството и министъра на околната среда и водите.