Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приемен ден на Председателя на ОбС

07 юни 2012 16:31, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 12 години, брой четения: 976
Приемен ден на Председателя на ОбС

И тази седмица в приемния си ден г-жа Келеведжиева се срещна с граждани, които поставиха различни проблеми, част от които са свързани с осигуряване на работа за млади хора и такива в предпенсионна възраст; жилищни въпроси и искания, касаещи обновяване на детските площадки в града, както и озеленяването им.

Управителният съвет на Дружество „Военноинвалид” гр. Сливен поставиха проблеми, свързани с трудности при намиране работа на хората с увреждания и военноинвалидите, както и решаване на определени социални нужди. Поставен бе и въпросът военнопострадалите да имат правото на безплатен превоз в градския транспорт, а не само тези, имащи такова по Наредба № 2 и Закона за военноинвалидите и военнопострадалите. Управителният съвет на Дружестото настоява за решение на въпроса и придружаващите военноинвалиди, при пътуване в градския транспорт, също да имат право на безплатен достъп, поради невъзможност за самостоятелно придвижване. На вниманието на ОбС бе поставен и въпросът необходимостта от разрешаване на проблема за липсата на определени и очертани паркоместа за военноинвалиди пред техните жилища и др.

Г-жа Келеведжиева се ангажира за решаване на някои от поставените проблеми чрез ОбС Сливен, а за други ще търси решение съвместно с общинската администрация.