Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Депутатът от ГЕРБ Юлиана Колева присъства на празник в село Ковачите

09 юни 2012 19:19, Връзки с обществеността
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 12 години, брой четения: 2474
Юлиана Колева и Атанас Гурков

Народният представител от ПП ГЕРБ-Сливен Юлиана Колева бе сред официалните гости на фолклорния празник „На събор край Тунджа”, който се проведе в сливенското село Ковачите. В проявата се включиха над 400 участници от селища по цялото поречие на река Тунджа - близо 50 колектива и индивидуални изпълнители от общините Сливен, Ямбол и Сунгурларе.

Юлияна Колева връчи подаръци на победителите от името на областната организация на ПП ГЕРБ. Те бяха наградени и от заместник-кмета на Община Сливен Иван Славов. Първо място в конкурса за надиграване получи Детски танцов състав „Здравец” при НЧ „Слънце”-село Гавраилово и НЧ „Светлина”-село Селиминово. С първа награда в същата категория бе удостоен и танцов състав при читалище „Даскал Димитър Димов”-село Жельо войвода.

На първо място в конкурса за пролетен обреден танц бе читалище „Съгласие”-село Чокоба. В категория „обичай” първото място зае читалище „Звезда”-Старо село. Наградата за цялостно представяне прибраха участниците от читалище „Пробуда” – село Ковачите. Награда получи и най-възрастният участник - Кирил Николов –на 87 години от село Божевци.

иКметът на село Ковачите Атанас Гурков получи поздравления за добрата организация и подготовка. Той изрази задоволство от провеждането на събора и благодари на всички, които са му оказали подкрепа. „Много съм доволен. Днес видях в очите на хората много радост и съм удовлетворен, че успяхме да ги съберем тук, в Ковачите, да се срещнат, да покажат какво могат и да се веселят”, каза Гурков. Селото е домакин на събора за втори път. Проявата се провежда през година с промяна в домакинството.

 

 

Снимки

001-------------