» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител издейства над един милион лева за ремонт на музикалното училище в Котел в навечерието на празника им

13 June 2012 16:24,
Emission of: District Sliven 12 years ago, number of readings: 798
Кавръков

На 11 и 12 юни в град Сандански се проведе десетото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013 г.”. В заседанието взеха участие Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие и благоустройството и председател на комитета, както и експерти от министерството, ангажирани с работата по проектите, кандидатствали по оперативната програма. На заседанието присъства и Марин Кавръков – Областен управител на Сливен. По негово настояване част от неусвоените средства от Приоритетна ос 3 „Устойчиво развитие на туризма” са пренасочени към конкретен бенефициент Министерство на културата. След обстоен анализ от страна на специалистите и изготвянето на критерии за избор на обекти на интервенция въз основа на следните показатели – брой на ученици, нужда от ремонт и реконструкция, наличие на обучение по актуални професии и роля на училището в региона са избрани 5 национални училища от цялата страна. Предложените мерки засягат училищата по изкуствата и културата, като допринасят за постигане на целите на Концепцията за развитие на българската култура чрез подобряване на материално-техническата база и модернизиране на образователната структура. В национален мащаб от 23-те училища по изкуства и култура за подбрани 5-те в София, Варна, Плевен, Котел и НГДЕК в София, които получават финансиране в размер на 6 милиона и 238 хиляди лева.

Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев” в Котел ще получи милион и двеста хиляди лева за конструктивно укрепване, ремонти на покрив, ВИК, санитарни възли, отоплителна инсталация, смяна на дограма и топлоизолация. Областният управител зарадва с новината 232 ученици по български фолклор,песни и танци и техните преподаватели в навечерието на техния празник на 15 юни, когато училището чества своя 45-годишен юбилей от създаването си.

Photos

Заседание на комитета